logo-met-tekst-kleiner-breed

Nieuwsflits: bericht van Chris en Nelly Huige

Nieuwsflits: bericht van Chris en Nelly Huige

Geplaatst op 03-09-2021  -  Categorie: Algemeen

clubvlag-mailhoofd

Beste Batavieren ,

 

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. 

Toen Chris en ik voor 8 jaar terug hier in de haven  gekomen zijn hebben we ons hart en ziel er in gestokenNa de tussenpose van een jaar, na Carlos, hebben we weer de drive gevonden om samen met bestuur en jullie als leden onze schouders eronder te zetten. Dit zou voor een jaartje zijn, maar uiteindelijk zijn we nu 3 jaar verder. 

Toen we 3 jaar terug weer gestart zijn kwamen we weer in een warm bad en voelden ons snel weer thuis. Helaas, het laatste jaar namen zaken een andere wending waar we ons niet in kunnen vinden. 

Door negativiteitsteigerpraat en niet face-to-face gesprekken kweek je geen goede sfeer en dat vinden we heel erg jammer.  

Vanuit het bestuur werden zaken opgepakt, en voelden wij ons gehoord. Er werd gezocht en gepraat om oplossingen te vinden. Met een grote haven moet je altijd proberen dingen positief te benaderen, dat is ons motto. 

We gaan straks genieten van onze kinderen en kleinkinderen en vrijheid om nog wat te reizen. 

Dank voor jullie vertrouwen en fijne samenwerking. Lief en leed werd veel gedeelddank hier voor. En dat we in vele levens  een inkijkje hadden met heel veel vertrouwen. 

 

Liefs Nelly Chris 

 =========================================================================================

Reactie van het Bestuur 

 

Allereerst willen we Chris en Nelly hartelijk bedanken voor hun grote inzet om De Kink tot het kloppend hart van de vereniging te maken. Leden zijn voor hen gasten en dat maakt het grote verschil. Het zal een uitdaging worden om de functie van De Kink in deze hoedanigheid in stand te houden. 

 

Een grote zorg is de áánleiding voor het besluit om te stoppennegativiteit, steigerpraat en ‘over’ mensen praten in plaats van ‘met’ hen pratenNiet alleen voor Chris en Nelly gaat dit ten koste van het plezier en de passieHetzelfde geldt voor andere actieve leden, waaronder ook het bestuur  

 

Het bestuur gaat zich de komende weken beraden op hoe hiermee verder te gaan. Het heeft geen zin om nieuwe exploitanten te zoeken als er niet iets gaat veranderen binnen de vereniging. Het wordt ook moeilijk om leden te enthousiasmeren voor een functie of om leden te behouden in een functie. Voor iedereen is de inzet op vrijwillige basis en daar wil iedereen ook plezier en enige waardering voor terug. Logisch.  

Uiteindelijk gaat het over omgangsvormen. Het is niet oké als mensen proberen anderen onderuit te halen. Kritiek is goed als het dient om de vereniging beter te maken. De ervaring leert echter dat kritiek wordt geleverd vanaf de zijlijn, in plaats van de kritiek te bespreken aan tafel. Niet alleen Chris en Nelly ervaren dit zo, maar ook het bestuur en andere ‘functionarissen’. 

 

Degenen die zich aangesproken (zouden) moeten voelen zijn nog steeds welkom om ontevredenheid of onenigheid te bespreken met bijvoorbeeld het bestuur. Niet per e-mail of via-via, maar live en rechtstreeks aan de stamtafel. 


CLUBGEBOUW DE KINK

Van Cittersweg 8, 6606 KJ Niftrik

Kvk nummer: 40144325 

BEL ONS

Telefoon: 024-6414268  (Havenmeester)

STUUR EEN EMAIL

klik HIER