logo-met-tekst-kleiner-breed

Sloeproeien bij De Batavier

Sloeproeien bij De Batavier

 

Voor wie het leuk vindt om zich flink in te spannen en samen met anderen conditie op te bouwen is sloeproeien een mooie sport. De Batavier beschikt over een Kuikensloep genaamd 'Vrouwe Marianne'. Daarin kunnen acht roeiers met een stuur plaats nemen. 

We varen vijf keer in de week uit:

dinsdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend met een ploeg recreatieve roeiers;

maandagavond en donderdagavond met een ploeg wedstrijdroeiers. 

We zijn steeds ongeveer anderhalf uur op het water.

 

 

sloep-avond

Opkomende sport

Sloeproeien is een opkomende sport. Er varen ongeveer 300 roeisloepen in Nederland. In het seizoen worden bijna elk weekend wel wedstrijden geroeid. Een deel van die wedstrijden valt onder de Federatie Sloeproeien Nederland (FSN). Er is een serieus klassement, waarbij de FSN zorgt voor een systeem waarin wedstrijdprestaties van sloepen vergelijkbaar worden gemaakt. De Batavier is aangesloten bij de FSN. De Vrouwe Marianne is ingeschreven bij de FSN en mag aan officiële wedstrijden deelnemen.

 

 

Gezelligheid en conditie-opbouw

De groep sloeproeiers van De Batavier is een bont gezelschap van mensen die om uiteenlopende redenen roeien. Gezelligheid en conditie-opbouw tellen voor iedereen. Sommigen vinden het leuk om wedstrijden te roeien, anderen vinden de toertochten die we houden véél leuker. Enkelen vinden alles wat met roeien te maken heeft leuk. Voor alle activiteiten geldt: Je kiest zelf of je inschrijft om deel te nemen.

 

Als je begint met roeien moet je er rekening mee houden dat je een paar maanden nodig hebt om de slag te pakken te krijgen en een basisconditie op te bouwen. Je begint als recreatieve roeier. 

 

sloep-wedstrijd

Veel spullen hoef je niet aan te schaffen. De meeste roeiers hebben na verloop van tijd een speciaal kussen aangeschaft, sommigen gebruiken handschoenen, velen niet.

 

 

Neem het risico dat je het leuk gaat vinden

Sloeproeien is een sport waaraan je verslingert raakt of niet. Het levert weinig blessures op en veel conditie; het versterkt je hele lijf. Als je normaal gezond bent en kunt zwemmen dan kun je in principe een keer mee komen doen…..

 

In overleg kun je een keer of drie komen roeien om te onderzoeken of het iets voor je is. 

Wil je proberen? Vul dan dit formulier in en we nemen snel contact met je op.

 

Als je daarna wilt blijven roeien wordt je lid van De Batavier, specifiek sloeproeien. De lidmaatschapskosten en voorwaarden vind je elders op de website.

 

Ben je al lid van de Batavier?

Dan vul je het formulier in, vermeld dat je al Batavier bent en je kunt vrij snel een keer komen roeien om te proberen.

 

De ervaring leert dat in de winter beginnen niet goed werkt. Wij roeien het hele jaar door (jaja, ook als het regent of koud is), mits dat veilig kan. 's Winters is het voor beginners vaak minder leuk. Je moet immers flink roeien om warm te blijven! 

Beginnen in de periode tussen eind april en eind september is verstandiger, je hebt meer kans om het leuk te gaan vinden.

 

Wil je proberen? Vul dan dit formulier in en we nemen snel contact met je op.

 

sloep-onderh